Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


szonya blade

Sonya Blade hadnagy az amerikai Különleges Alakulat kötelékében szolgált, amikor a Fekete Sárkány vezetője, Kano megölte a társát. Ezután Sonya megfogadta, hogy elkapja Kanot. Mikor az elmenekült Jax elől a Külső Világban tett utazásuk után, Sonya csatlakozott Jax csapatához, akik akkor szorosan Kano nyomában voltak. Sikerült követnie a bűnözőt egy titokzatos hajóra egy kínai kikötőben, Chai Wan-ban. Csapata nagy része azonban a parancsnokával, Jaxszel együtt a szárazföldön maradt. A hajón való kutatása közben ismerkedett meg Liu Kanggel és Johnny Cage-dzsel. Megtudta tőlük, hogy a hajó egy titokzatos szigetre vitte őket, ahol egy harci tornát fognak rendezni. Sonyát ez nem érdekelte egészen addig, míg nem sokkal a kikötés után a sziget gazdája, Shang Tsung el nem fogta őt és a csapatát, és a szabadságukért fejébe azt követelte Sonyától, hogy vegyen részt a Halálos Viadalon. Sonya kelletlenül beleegyezett. 


A Tornán hosszas küzdelmek után szembekerült Kanoval, akit legyőzött ugyan, de a harc végén megjelent Shang Tsung és fogságba ejtette mindkettejüket, hogy így bírja rá Liu Kanget, az új bajnokot, hogy kövesse a mágust a Külső Világba. A másik birodalomban Kang legyőzte Tsungot, azonban arra már nem maradt ideje, hogy Sonyáékat is megmentse. A nő éppen el tudott küldeni egy segélyhívó jelzést, mielőtt az átjárók  bezárultak volna. A jelet érzékelték a Földön. Jax, hogy megmentse Sonyát, részt vett a Külső Világban rendezett következő Tornán, ahol sikerült őt is és Kanot is kiszabadítania, ám a bűnöző sikeresen elszökött tőlük a viadal végén kialakult zűrzavarban. Miután Raiden visszaküldte a párost a Földre, azok megpróbálták figyelmeztetni az USA kormányát a Shao Kahn által előkészített invázióra, de senki nem hitt nekik. Mikor a császár megtámadta végül a Földet, ők ketten a Kiválasztott Harcosok közé kerültek, Raiden a nyugati partra hívta őket. Odaérve szembetalálták magukat Kanoval és egy külső világi csapattal. Míg Jax lefoglalta a csapatot, Sonya megküzdött Kanoval egy bank épület tetején.


A Fekete Sárkány vezére volt a jobb, majdnem kiütötte őt, de aztán Sonya ájultnak tettetve magát a közelébe csalta Kanot, majd lehajította a tetőről gyönyörűséges lábaival. Ezután csatlakozott Jaxszel együtt Liu Kanghez és a kiválasztottakhoz, szemtanúja volt a shaolin bajnok és a császár végső küzdelmének. Miután Kahnt legyőzték és a Föld visszatért az invázió előtti állapotába, Sonya részt vett a kormány által létrehozott Külvilági Felügyelő Ügynökség megalakításában. Segített Jaxnek visszahozni a Lin Kuei-kiborgot, Cyraxet egy sivatagból és újraprogramozni őt. Ekkor állt be Cyrax is az ügynökségbe, Strykerrel.